به گزارش ساری فردا و به نقل از ایرنا، توجه به صنعت مازندران یکی از برنامه های راهبردی دولت چهاردهم محسوب میشود که در این بخش نگاهی زیرساختی و آموزشی در این حوزه مورد تاکید مدیران ارشد استان قرار دارد.
افزایش کیفیت آموزش در هنرستان های و مدارس فنی مازندران یکی از دغدغه های جدی کارشناسان محسوب می شود و مدیران در این بخش با ارتقای آموزش درصدد هستند پشتوانه خوبی برای صنعت این خطه از شمال فراهم کنند.
با توجه به روشنگری های که در سالهای اخیر به خصوص در اهمیت مهارت آموزی و توجه به هنرستان ها انجام شد، دانش آموزان بیشتری در هنرستان ها حضور یافتند که صاحبنظران این امر را به فال نیک گرفته اما بر کیفی سازی آموزش و افزایش زیرساخت ها تاکید ویژه دارند.

در حال حاضر ۱۵۶ هزار نفر از دانش آموزان مازندران در ۱۲۸ رشته در ۴۲۲ هنرستان مشغول تحصیل هستند، که با توجه به استقبال بی نظیر دانش آموزان و خانواده های آنان به هنرستان ها، آمادگی برای پذیرش دانش آموزان در هنرستان های مازندران باید بیشتر شود.
از سوی دیگر از ۳۰۳ هنرستان دولتی مازندران فقط ۱۴۰ هنرستان با وضعیت فنی و حرفهای و کار و دانش ساخته شده است و مابقی این هنرستان ها با چالش های کمبود فضای آمزشی و تجهیزات پیشرفته مواجه هستند.

کارشناسان در این بخش تاکید دارند اگر خواهان رونق مهارت آموزی در هنرستان های این خطه از شمال هستیم باید بر کیفی سازی آموزش و توسعه امکانات زیر ساختی توجه ویژه شود.
دولت چهاردهم با توسعه زیرساخت شهرکهای صنعتی و اعطای تسهیلات هدفمند باهدف سرمایه گذاری فعالان اقتصادی در مازندران، درصدد رونق تولید و صادرات به همراه ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان تحصیل کرده این خطه از شمال کشور است.
تامین نیروی انسانی ماهر یکی از ضرورت های مهم برای صنعت مازندران است که هنرستان های این خطه از شمال پشتوانه های ارزشمندی برای تامین نیروی انسانی در این بخش هستند.
از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.
بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل با حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال است در کنار آن ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستانهای ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند. مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.

افزایش کیفیت آموزش
در این پیوند استاندار مازندران اظهار کرد: افزایش کیفیت آموزش در مدارس دولتی از جمله هنرستان ها که نقش مهمی در مهارت آموزی دارند یک ضرورت اساسی است.
وی گفت: بدون تردید حضور جوانان با دانش در واحدهای صنعتی و تولیدی نه تنها زمینه رونق تولید را فراهم می کند از طرف دیگر کیفیت محصولات را افزایش می دهد.
یونسی رستمی افزود: خطوط سیاسی در آموزش و پرورش معنا ندارد و ایجاد رضایت نسبی مردم در کیفیت و عدالت آموزشی بسیار مهم و ضروری است.
استاندار مازندران گفت: از سوی دیگر تجهیزات آموزش و پرورش مازندران باید تقویت شود چون آموزش و پرورش استان با چالش هایی از زیر ساخت های آموزشی و تجهیزاتی در بخش فنی و حرفهای مواجه است.

یونسی رستمی افزود: استفاده از ظرفیت خیران برای توسعه زیرساخت هاضروری است و بعضی از واحدهای تولیدی و صنعتی مازندران باید به حمایت از مدرسه سازی استان بیایند.
وی با اشاره به این مطلب که خیرین مدرسهساز مازندران باید بیشتر پای کار بیایند چون بسیاری از خانواده ها توان گرفتن معلم خصوصی و مدارس غیر انتفاعی را ندارند، اظهار کرد: تاکید می کنم عدالت آموزشی در مدارس دولتی باید در مازندران عملیاتی شود و معلمان هم باید خودشان را به روز کنند.
مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.