به گزارش ساری فردا و به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ»، پرویز شعبانی در همایش تجلیل از شوراهای اسلامی شهرها، بخشها و روستاهای شهرستان ساری ضمن گرامیداشت روز شوراها، بر نقش بنیادین این نهاد در تقویت مشارکت مردمی و ارتقای شفافیت در مدیریت شهری تأکید کرد.
وی با اشاره به تأسیس شوراهای اسلامی به عنوان نقطه عطفی در ساختار اجرایی کشور، گفت: این نهاد از یک سو مشارکت گسترده مردم در سرنوشت خود را فراهم کرده و از سوی دیگر، نظارت عمومی بر عملکرد شهرداریها را ممکن ساخته است.
رئیس شورای شهر ساری با مرور ۲۵ سال عملکرد شوراها، اذعان داشت: اگرچه کارکردهای مثبتی همچون افزایش مشارکت مردمی و تسهیل در پیگیری مطالبات عمومی قابل اشاره است، اما همچنان شاهد ضعفهایی هستیم که باید برای اصلاح آنها گامهای جدی برداشت.
از جمله چالشهایی که شعبانی به آنها اشاره کرد میتوان به فقدان اشرافیت به قانون، نداشتن مهارت اجرایی، کمتجربگی مدیریتی، خودمحوری، ضعف در کار گروهی، سیاسیکاری در تصمیمگیریها و نیز بیتوجهی برخی دستگاهها به جایگاه نظارتی شوراها اشاره کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر ساری اصلاح ساختار شوراها و بازنگری در شرح وظایف این نهاد را ضروری دانست و از وزارت کشور و مجلس شورای اسلامی خواست تا در راستای تقویت جایگاه شوراها و کارآمدسازی قوانین مرتبط اقدام کنند.
وی با تأکید بر اینکه شورا باید محل بروز و نمود خرد جمعی باشد، تصریح کرد: کار شورایی باید مبتنی بر قانون، اخلاق حرفهای و تقوای کاری باشد. شورا جایگاه خدمت است، نه ابزار قدرت.
شعبانی همچنین به لزوم آشنایی اعضای شوراها با قوانین و چارچوبهای اجرایی اشاره کرد و گفت: اکثر اعضای شورا از نهادهای مختلف به مدیریت شهری میپیوندند و ضروری است که با قواعد حقوقی، قانونی و ساختاری آشنا باشند تا از تصمیمگیریهای سلیقهای پرهیز شود.
وی تقویت نگاه پژوهشی در شوراها را عاملی برای ارتقای کیفیت تصمیمسازی دانست و خواستار بهرهگیری از ظرفیت نخبگان و متخصصان برای حل مسائل مردم شد.
شعبانی بر اساس اصل ۱۰۳ قانون اساسی، خواستار ارتقای نقش نظارتی شوراها شد و افزود: همه اعضای شوراها با انگیزهای داوطلبانه وارد میدان خدمت شدهاند و دغدغهای جز رفع مشکلات و پیگیری مطالبات مردم ندارند. گرچه در این مسیر موانعی وجود دارد، اما باید با صداقت و شجاعت در کنار مردم ماند و از سختیها نهراسید.
انتهای خبر/