به گزارش ساری فردا و به نقل از ایرنا، کشت و تولید گل محمدی به عنوان یک گیاه کم آببر، مازندران را به یکی از کانون های تولید این محصول معطر در کشور تبدیل کرده است.
ایران یکی از خاستگاههای اصلی گل محمدی است و بیش از ۳۵۰ سال است که این گیاه بومی در کشور رویش دارد و سهم شهرستانهای شرقی مازندران از رویش آن قابل توجه است.
به گفته کارشناسان کشاورزی قابلیتهای متعددی برای کشت و تولید و صادرات گل محمدی به عنوان صنعت سبز وجود دارد که شناخت و استفاده موثر از آنها نیازمند مطالعه و برنامهریزی در بخش استانداردسازی و عرضه دارد و در نهایت با سرمایهگذاری در گلاب ارگانیک و ایجاد تنوع و خلاقیت لازم در بستهبندی، میتوان صادرات این محصول را افزایش داد.

گل محمدی و جذابیت های چند بعدی کشاورزی و گردشگری
مازندران حدود ۴۰۰ هزار هکتار اراضی شیب دار دارد که جهاد کشاورزی به دلیل مشکلات خشکسالی، سرمازدگی و هزینه بالای کشت محصولاتی مانند گندم، جو و علوفه، زراعت گیاهان دارویی از جمله پرورش گل محمدی را در این اراضی به کشاورزان توصیه کرده و حمایت می کند.
این گیاه معطر علاوه بر جنبه های تولیدی و اشتغال مستقیم موجب ایجاد جاذبه های گردشگری و توریستی در برخی مناطق استان مازندران شده و سالانه در فصل بهار که فصل گلابگیری است هزاران گردشگر و طبیعت گرد داخلی و خارجی را در مناطق کوهستانی از جمله کیاسر، ارتفاعات بابل و بهشهر به خود جلب می کند.
شکوفایی بخش گردشگری موجب رشد و رونق و جهش وضعیت اقتصادی و سیمای شهرها و مناطق یاد شده به ویژه کیاسر و بهشهر طی ۲ دهه گذشته شده و این مناطق را به مرکز تولید، اشتغال و کانونهای گردشگری تبدیل کرده است.
گل سرخ، رز یا محمدی، از گیاهان بومی که خاستگاه و موطن اصلی آن ایران است و تا ۳۵۰ سال پیش غیراز ایران جایی دیگررویش نداشته است در زمان سلسله صفویه و زمانی که دولت عثمانی همسایه ایران بود، این گل وکلیه دستگاههای گلابگیری ازایران به ترکیه وسپس به سوریه و بلغارستان برده شد.
ایرانیان از نخستین کسانی بودند که از گذشتههای دور به ویژگیهای خوراکی و درمانی گل سرخ (محمدی) پی بردند. و گلاب گل محمدی با نام علمی Rosa damascena همواره و به مناسبت های مختلف مورد استفاده ایرانیان بوده است. گلاب از تقطیر گلهای گل سرخ تازه چیده شده با آب به دست می آید.
از تقطیر مجدد گلاب، فرآوردهای به دست میآید که به آن گلاب دو آتشه می گویند. اگر دوباره گلاب دو آتشه را تقطیر کنند گلاب غلیظی از نظر اسانس به دست میآید که فوق العاده معطر بوده و در حقیقت گلاب ناب و خالص است.

بهشهر نگین تولید گل محمدی
بهشهر یکی از شرقی ترین شهرستان های مازندران که از آن به عنوان کانون های کشت و تولید گل محمدی نام برده می شد.
در این پیوند سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بهشهر از آغاز برداشت گل محمدی از سطح ۱۰۸ هکتار از اراضی این شهرستان خبر داد و پیشبینی کرد امسال بالغ بر ۷۲ تن گل تر برداشت شود.
سمیه حسنی اعلام کرد: کشت گل محمدی در سالهای اخیر در این شهرستان با استقبال خوبی مواجه شده و پیشبینی میشود علاوه بر گل تر، محصولات دیگری نظیر گلاب، گلبرگ خشک و غنچه خشک نیز تولید و به بازار عرضه شود.
سرپرست جهاد کشاورزی بهشهر با اشاره به مزایای کشت گل محمدی، از جمله نیاز کم به آب و سازگاری با شرایط اقلیمی منطقه، اظهار امیدواری کرد که توسعه کشت این محصول بتواند نقش مؤثری در افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی شهرستان داشته باشد.