نشاء برنج در مازندران به دو روش مکانیزه و دستی آغاز شد.
کشاورزان در زمینهای کشاورزی در فصل بهار شروع به شخم زدن و آبرسانی و سم پاشی زمین نموده و بسترها را برای کشت نشاء آغاز میکنند که تا اواخر فصل تابستان که موقع برداشت آن میباشد بسته به مناطق با شرایط آب و هوایی مختلف و کوهپایه بودن آن بین ۷۰ تا ۹۰ روز به طول میکشد.
نشاء به دو صورت مکانیزه و دستی در مازندران انجام میشود.
در کشت مکانیزه کشاورز فقط اقدام به شخم و آمادهسازی زمین خود میکند و باقی کارها شامل فرایند خرانهگیری، عملآوری نشاء و کاشت آن برعهده صاحبان بانک نشاء قرار دارد که از طریق قرارداد با شالیکار به انجام میرسد و نشاء توسط دستگاه در زمین کاشته میشود.
در روش نشاء کاری سنتی پس از عملیات خزانه گیری و انتقال به زمین اصلی برای کاشت نشاء، کشاورزان با در اختیار گرفتن کارگران شروع به انجام این کار مینمایند.
مشکلاتی که کشاورزان با آن دست و پنجه نرم میکنند عبارت از افزایش شدید قیمت سموم کشاورزی، بذر و قیمت نایلون بوده که افزایش دستمزد کارگران هم به آن اضافه می شود.
امسال با توجه به شرایط گرم بودن هوا، نشاء نسبت به سالهای گذشته زودتر شروع شده که این تغییرات مشکلاتی در کشاورزی از جمله برداشت زودهنگام در برخی از مناطق را به دنبال دارد.