به گزارش ساری فردا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو(پاون)، سمیه خداپرست در این نشست که با حضور عالیه زمانی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مشاوران بانوان شرکتهای مادر تخصصی صنعت آب و برق برگزار شد، گفت: بانوان صنعت آب و برق سرمایههای ارزشمند و سفیران انرژی هستند و ایجاد فضایی باثبات و کارآمد از اولویتای وزارت نیرو برای بانوان شاغل در این عرصه است.
وی ادامه داد: خوشبختانه بانوان توانمند زیادی در بدنه صنعت آب و برق مشغول به فعالیت هستند که تاکنون ۱۲۳ بانوی توانمند به عنوان عضو هیئتمدیره شرکتهای صنعت آب و برق شناسایی شدهاند لیکن معتقدیم بانوان فعال و توانمند بیشتری باید شناسایی شوند و مورد حمایت قرار گیرند.
خداپرست با اشاره به تاکید وزیر نیرو در راستای تعادل میان خانواده و کار و نیز حضور بانوان در عرصههای صنعت، اقتصاد و نوآوری اظهار داشت: بر اساس سیاستهای ابلاغی برنامه هفتم از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر رفع موانع رشد و شکوفایی بانوان و تحکیم بنیان خانواده و همچنین برنامه راهبردی امور زنان در راستای توانمند سازی بانوان، چهار محور اصلی شامل شناسایی بانوان توانمند و متخصص و توانمند سازی بانوان مشارکت بانوان در تصمیم گیریها، مشارکت زنان جامعه در حوزه مدیریت مصرف آب و برق، تصمیمسازیها و تحکیم بنیان خانواده بر پایه اصول اخلاقی و انسانی در وزارت نیرو برنامه ریزی شده که تمامی شرکت های تابعه موظف به تحقق این چهار محور در امور بانوان هستند.
عالیه زمانی نماینده مردم شهرستانهای ساری و میاندرود در مجلس نیز در سخنانی با اشاره به جایگاه زنان در خانواده و جامعه گفت: زنان محور اصلی خانواده هستند و نقش مادری را تنها در خانه ایفا نمیکنند بلکه در جامعه نیز این نقش را به دوش میکشند.
وی با اشاره به ضرورت نگاه کلان به مازندران تصریح کرد: در نوروز امسال استان ما بالاترین آمار گردشگر را داشت و میزان تردد به ۳۰ میلیون نفر هم رسید، اما همچنان با زیرساختهای قدیمی به ارائه خدمات ملی مشغول است.
عالیه زمانی افزود: استان مازندران با تولد کمتر از یک میلیون نفر در سال گذشته از پیرترین و کمتولدترین استانهای کشور بوده است که این مسئله در آینده مشکلاتی در زمینه تخصصی و تولید ایجاد خواهد کرد، در همین راستا بحثهای مرتبط با حمایتهای اجتماعی از بانوان و بحث تعالی و جوانی جمعیت، اصلاح تفاوتهای حقوقی بین زنان و مردان و حق عائلهمندی در دست بررسی است.
در ادامه مدیر عامل آبفا و رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در مازندران با اشاره به نقش حیاتی صنعت آب و برق در استان اظهار داشت: زیرساختهای خدماتی استان برای جمعیتی معادل ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر طراحی شده اما در ایام تعطیلات این میزان خدمات به بیش از ۲۰ میلیون نفر ارائه میشود، مازندران در عمل یک کلانشهر ملی است و باید اعتبارات آن نیز به صورت ملی دیده شود.
او با اشاره به نقش بانوان در صنعت آب و برق استان اظهار داشت: بانوان در صف اول فعالیتهای اجرایی دوشادوش مردان در حال تلاش هستند تا کمبودها را پوشش دهند و در همه عرصهها از آزمایشگاه تا بحران همواره حضوری فعال دارند.
در پایان این نشست، تفاهمنامهای میان صنعت آب و برق و دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مازندران به امضا رسید، این تفاهمنامه بر ضرورت همافزایی دستگاههای اجرایی برای بهرهگیری از ظرفیتهای بانوان و خانوادهها بهویژه در اصلاح الگوی مصرف آب و برق تأکید دارد.
