خانه / اخبار ساری / گفتگوی مدیرکل شیلات مازندران با روزنامه ایران

گفتگوی مدیرکل شیلات مازندران با روزنامه ایران

قاسم کریم زاده اظهار کرد: طول سواحل دریای خزر ۸۷۳ کیلومتراست که از این میزان ۴۸۷ کیلومتر به مازندران تعلق دارد.
۱۱۴ تشکل صیادی نیز در سه بخش ماهیان استخوانی ، کیلکا و خاویاری فعال هستند که ۴ هزار نفر صیاد و تولیدکننده پروتئین دریایی را دربرمی‌گیرد. سالانه حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار تن محصولات صیادی به بازار عرضه می‌شود که ارزش اقتصادی آن به دو هزار میلیارد تومان در سال می‌رسد. لازم به ذکر است که فقط در صد روز اخیر دولت چهاردهم ، حدود ۱۸ هزار تن انواع ماهیان استخوانی به ارزش ۱۵۰۰ میلیارد تومان صید شده که به نسبت سال گذشته ۵ درصد رشد داشته است. وی در ادامه افزود: در شیلات مازندران ۳ هزار و ۹۰۰ واحد آبزی‌پروری وجود دارد که زمینه اشتغال برای ۹ هزار نفر را فراهم آورده. میزان تولید این واحدها ، سالانه ۱۱۰ هزار تن است که ارزش اقتصادی برابر با ۱۴ هزار میلیارد تومان دارد.  
در صد روز اخیر دولت چهاردم نیز ۱۲۰ هزار تن انواع آبزیان پرورشی به ارزش ۲۱ هزار میلیارد تومان تولید شده که به نسبت سال گذشته ۱۴ درصد افزایش تولید نشان می‌دهد.
 

کریم زاده با تاکید بر اینکه دنیا ما را با ماهیان خاویاری می‌شناسد ، اظهار داشت: از ۳ هزار و ۹۰۰ واحد تولید کننده آبزیان که در مازندران وجود دارد ، ۴۷ واحد تولیدکننده ماهیان خاویاری هستند که ۴۰۰ نفر در این واحدها مشغول تولید پروتئین خاویاری هستند.
میزان تولید ماهیان خاویاری هم سالانه ۲ هزار و ۶۰۰ تن است. در حالیکه کل ماهیان خاویاری که در کشور تولید می‌شود به ۵ هزار تن هم نمی‌رسد. این یعنی ۵۲ درصد کل ماهیان خاویاری کشور در مازندران تولید می‌شود. سالانه در کشور ۲۶ تن خاویار تولید می‌شود که ۳۷ درصد آن متعلق به استان مازندران است. در صد روز اخیر دولت چهاردهم نیز ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری تولید شده که نسبت به سال گذشته ۸ درصد افزایش داشته است.

 

حفظ و بازسازی ذخایر آبزی دریای خزر
مدیر کل شیلات مازندران با بیان اینکه ذخایر آبزیان دریای خزر نسبت به دو دهه گذشته از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست ، افزود:
مهمترین رسالت اداره کل شیلات مازندران با مرکزیت شهرهای ساری و کلاردشت اینست که سالانه میلیون‌ها قطعه بچه‌ماهی تولید و جهت حفظ و بازسازی ذخایر آبزی دریای خزر در رودخانه‌های مهم شیلاتی استان رهاسازی نماید. در صد روز اخیر دولت چهاردهم ۱۲۰ میلیون قطعه بچه‌ماهی در رودخانه‌ها رهاسازی شد که از این تعداد ۹۰ میلیون قطعه بچه‌ماهی سفید و ۳۰ میلیون قطعه بچه‌ماهی کپور بود.
با توجه به اینکه در یک و نیم دهه اخیر صید تجاری ماهیان خاویاری ممنوع اعلام شده است ما این افتخار را داشتیم که در صد روزه اخیر دولت چهاردهم ،۶۷۰ هزار قطعه انواع بچه‌ماهی خاویاری تولید و در رودخانه‌های مهم شیلاتی رهاسازی کنیم. لازم به ذکر است که در دولت چهاردهم ، ۳۰ رودخانه مهم شیلاتی که از دبی مناسب زیستی برخوردار بودند و شرایط فیزیکی و شیمیایی خوبی هم داشتند ، شناسایی شدند و از ۶۷۰ هزار قطعه بچه‌ماهی خاویاری تولید شده ، ۲۰ هزار قطعه فیل‌ماهی به صورت ترویجی در اختیار آبزی‌پروران استان قرار گرفت. او در همین رابطه ادامه داد: مرکز شهید باهنر کلاردشت در منطقه خاورمیانه بی‌نظیر است ودر آن انواع گونه‌های در حال انقراض و ماهیان آزاد پرورش داده می‌شود. تاکنون نیز حدود ۹/۴ میلیارد تومان برای مرمت و بازسازی و نگهداری استخرها هزینه شده که به موجب آن ۳۱۴ واحد استخر فعالیت خود را از سر گرفت.
از این تعداد ، صد واحد استخر در صد روز اخیر دولت چهاردهم فعال شد و از ۳۷۰ هزار قطعه بچه‌ماهی تولید شده ، ۲۵۰ هزار قطعه بچه‌ماهی در صد روزه اخیر تولید شده است.

 

اقتصاد دریا محور
قاسم کریم‌زاده از محدودیت منابع آبی و زمینی در یک دهه اخیر خبر داد و در گفتگو با سرپرستی روزنامه ایران در مازندران تصریح کرد: با اینهمه دریای خزر در بخش صید و صیادی ، پرورش ماهی در قفس و گردشگری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالایی برخوردار است و بنا به گفته مقام معظم رهبری و برنامه‌های دولت ، ما باید اقتصاد دریا محور را بسیار جدی بگیریم. در همین راستا و از آغاز دولت چهاردهم ، اداره شیلات مازندران ۴۳ قفس را در دریا قرار داده است که ظرفیت تولید هر قفس از ۳۰ تن تا ۵۰ تن در سال متغیر است. پیش‌بینی ما اینست که از ۴۳ قفس موجود در دریای خزر بیشتر از ۲ هزار تن برداشت ماهی داشته باشد و ۲۰۰ شغل جدید آبزی‌پروری نیز ایجاد می‌گردد. لازم به ذکر است که از این تعداد قفس ، ۱۷ قفس توسط جامعه صیادی مازندران به دریا انداخته شده تا بخشی از پروتئین مورد نیاز کشور را تامین کنند. کریم‌زاده ضمن اشاره به ۵۴ شرکت تعاونی صیادی پره در مازندران از اجرای طرح کمک به تکثیر ماهیان ، جهت حفظ ذخایر دریای خزر خبر داد و اظهار کرد: این طرح با کمک جامعه صیادی استان در سه بخش احداث استخر ، مرمت و بازسازی استخرها در تعاونی‌های صیادی و احداث استخر در مجاورت رودخانه‌ها اجرا می‌شود. در صد روز اخیر دولت چهاردهم ۶۰ واحد احداث استخر و مرمت و بازسازی انجام شده که به موجب آن ۳۰ میلیون قطعه بچه‌ماهی سفید تولید خواهد شد.  
 

وی بر اقتصاد صادرات محور و ارزآوری لازم برای کشور تاکید نمود و افزود: صادرات اداره کل شیلات مازندران ۶ هزار تا ۱۲ هزار تن در سال است که شامل انواع محصولات شیلاتی است که به کشورهای همسایه صادر می‌شود. ارزش ریالی این محصولات ۱۰ تا ۲۰ میلیون دلار است که در دولت چهاردهم حدود ۹ هزار و ۱۶۰ تن انواع محصولات شیلاتی به ارزش ۳/۱۱ میلیون دلار به کشورهای همسایه صادر شده است. همچنین ۱۸۵۰ کیلوگرم صادرات خاویار داشتیم که ارزش اقتصادی آن ۱۳۶۰هزار دلار است و ۱۲۰ تن انواع ماهیان خاویاری نیز در همین دولت به کشورهای مختلف صادر شد که ارزش اقتصادی آن ۸۵۰ هزار دلار است. ۵۲۵۰ تن نیز انواع خوراک آبزیان به کشورهای مختلف صادر شد که ارزش اقتصادی آن ۴۲۰۰ هزار دلار است. همچنین ۳ هزار و ۸۰۰ تن انواع ماهیان گرم‌آبی صادر شد که ارزش اقتصادی آن ۴۹۰۰ هزار دلار است.  
 

افتتاح سه طرح بزرگ شیلاتی
 کریم‌زاده از افتتاح سه طرح بزرگ شیلاتی در دهه فجر امسال خبر داد و تصریح کرد: طرح پرورش ماهی در قفس ، طرح کمک به تکثیر طبیعی و افتتاح مزرعه پرورش ماهیان سردآبی از جمله این طرح‌ها بود که پیش‌بینی می‌شود علاوه بر ۲ هزار تن تولید ، ۲۰۰ فرصت شغلی جدید نیز فراهم آید.  اودر ادامه گفت: خوشبختانه با درایت استاندار مازندران ، ۸۵ طرح شیلاتی به سازمان جهاد کشاورزی مازندران معرفی گردید و در همین راستا ۱۶۱میلیارد تومان تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفت. همچنین دوازه طرح مگاپروژه به ارزش ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در کارگروه اقتصادی استان مصوب شد. کریم زاده ضمن تاکید بر شعار سال مبنی بر اشتغال و تولید اظهار کرد: تعهد دولت چهاردهم در بخش اشتغال ۱۱۷۰ نفر بود اما ما توانستیم برای ۱۲۸۱ نفر در مسیرهای مختلف شیلاتی اشتغال ایجاد کنیم.
 

استفاده دومنظوره از زمین‌های کشاورزی
استفاده دومنظوره از زمین‌های کشاورزی یکی دیگر از طرح‌های مهم سازمان جهاد کشاورزی است که در شش ماه اول شامل زمین‌های شالیزاری و در شش ماه دوم شامل مزارع پرورش ماهی می‌شود. با توجه به محدودیت منابع آبی و زمینی سال گذشته ما ۲۴ قفس را در مساحت ۵۰۰ مترمربع زمین کشاورزی جا دادیم و ۴۲ هزار قطعه بچه‌ماهی ۵۰ گرمی نیز در این قفس‌ها پرورش دادیم که ارزش اقتصادی آن سه میلیارد تومان بود.
 

شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری
مدیر کل شیلات مازندران در گفتگو با مازنی خبر از اجرای ۵ برنامه کلیدی در استان خبر داد و تصریح کرد: توسعه پرورش ماهیان خاویاری در اراضی ساحلی و استفاده مستقیم از آب دریای خزر، توسعه پرورش ماهی در قفس از طریق جذب سرمایه‌گذار و مشارکت جامعه صیادی ، توسعه طرح کمک به تکثیر طبیعی ماهیان ، استفاده از روش‌های نوین برای افزایش تولید در واحد سطح ، احیاء و توسعه مرکز شهید باهنر کلاردشت برای پرورش گونه‌های در حال انقزاض از مهمترین برنامه‌های اداره کل شیلات مازندران در دولت چهاردهم است.
اداره کل شیلات مازندران توانست ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری را شناسایی نماید که اگر در چرخه تولید قرار بگیرد ، ۴۵ هزار تن به تولیدات شیلاتی استان اضافه خواهد شد و ۱۷۰۰ شغل جدید شیلاتی نیز برای استان تعریف خواهد شد.

درباره‌ی aliaziz98

حتما ببینید

از توزیع ناکافی کود کشاورزی تا تهدیدی برای تولید

به گزارش ساری فردا و به نقل از خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» تأخیر در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *