خانه / اخبار ساری / حمایت از نخبگان؛ راهبردی ملی برای صیانت از سرمایه‌های فکری کشور

حمایت از نخبگان؛ راهبردی ملی برای صیانت از سرمایه‌های فکری کشور

به گزارش ساری فردا و به نقل از ایرنا، رحیم نریمانی روز یکشنبه در پنجمین رویداد استارتاپ‌ها و مراسم تجلیل از نخبگان برتر شاهد و ایثارگر مازندران در ساری با تأکید بر ضرورت توجه به نخبگان در تحلیل‌های مرتبط با جنگ تحمیلی، اظهار کرد: حوزه نخبگانی باید به طور ویژه مورد حمایت قرار گیرد، چرا که این نگاه، برگرفته از دیدگاه بلند حضرت امام خمینی (ره) در خصوص کادرسازی برای نظام اسلامی از درون جامعه اسلامی است؛ نگاهی که امروز ثمرات آن را شاهدیم.

وی با بیان اینکه هنوز در زمینه ظرفیت‌سازی برای جامعه نخبگانی نیاز به کار بیشتری وجود دارد»، افزود: «حمایت از نخبگان یک موضوع ملی و بخشی از سیاست‌های کلان نظام است که باید پیش از بروز برخی مشکلات، در چارچوب شایسته‌سالاری برای آن برنامه‌ریزی شود.

نریمانی تصریح کرد: دشمن به خوبی آگاه است که برای عقب نگه داشتن یک ملت و ایجاد تفرقه، باید نخبگان آن جامعه را هدف قرار دهد؛ همان‌گونه که پیش از آغاز جنگ نیز نخبگان فکری و علمی کشور مورد هدف دشمن بودند.

وی افزود: در سیاست‌گذاری‌ها و معادلات کلان کشور، ضرورت دارد که به نقش نخبگان توجه جدی شود. صیانت و حفاظت از نخبگان، نه‌تنها یک ضرورت بلکه یک وظیفه ملی است.

حمایت از نخبگان؛ راهبردی ملی برای صیانت از سرمایه‌های فکری کشور

مدیرکل دفتر دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر همچنین به اقدامات این بنیاد در راستای بهره‌گیری از توان نخبگان اشاره کرد و گفت: تشکیل هیأت‌های اندیشه‌ورز در بنیاد شهید و امور ایثارگران در دستور کار قرار گرفته تا بتوان از فکر، تجربه و ظرفیت نخبگان بهره برد.

وی افزود: تولید فکر و جریان عقلانیت در جامعه نیازمند حضور فعال نخبگان است. ایجاد فضای شایسته‌سالاری و کمک به نقش‌آفرینی این قشر، وظیفه‌ای جمعی است.
در پایان نریمانی از برگزاری نمایشگاه ملی نخبگان ایثارگر خبر داد و گفت: در این نمایشگاه، از کارآفرینان ایثارگر فعال در حوزه گل و گیاه استان مازندران نیز تجلیل خواهد شد و آنان در تهران حضور خواهند یافت. همچنین در حوزه شرکت های دانش بنیان نیز در حوزه محیط زیست؛ مازندران مورد توجه خواهد بود.

جامعه ایثارگری نیازمند نگاه عملی، نه تبعیض‌آمیز است

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران هم در این نشست خواستار نگاه عملی و بدون تبعیض به جامعه نخبگان ایثارگری استان شد.

سعید کهنسال با تأکید بر لزوم بازنگری در نگاه جامعه به ایثارگران، گفت: واقعیت جامعه ایثارگری این است که ما باید ضرورت‌های خود را بشناسیم. نگاه عملی به سیره شهدا باید در دستور کار قرار گیرد، نه نگاه تبعیض‌آمیز که متأسفانه در برخی دستگاه‌های اجرایی مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به شکل‌گیری سرمایه اجتماعی در دوران دفاع مقدس، افزود: در نوشهر شهیدی داشتیم که از یک خانواده عادی بود، اما دست‌کم یک‌سوم جمعیت در مراسم تشییع پیکر او شرکت کردند. این همان اعتماد عمومی است که در جنگ تحمیلی دوم شکل گرفت و حیاتی که شهدا به خانواده‌ها بخشیدند، وظیفه ماست که آن را بیان و روایت کنیم.

حمایت از نخبگان؛ راهبردی ملی برای صیانت از سرمایه‌های فکری کشور

مدیرکل بنیاد شهید مازندران با اشاره به وضعیت نخبگان ایثارگر استان، اظهار کرد: تاکنون ۷۵۰ نخبه در استان شناسایی شده‌اند، اما آمار ما با بنیاد ملی نخبگان هم‌راستا نیست. این دوگانگی باید برطرف شود و یکپارچگی اطلاعات در دستور کار قرار گیرد.

کهنسال با انتقاد از وضعیت تفویض اختیارها در حوزه اشتغال نخبگان ایثارگر گفت: در این حوزه هنوز گام‌های اساسی برداشته نشده و بسیاری از رتبه‌های برتر ایثارگر مورد تجلیل قرار نمی‌گیرند. اگر قرار است مدل حیات نخبگانی استانی تدوین شود، باید به‌صورت جدی‌تری به مسئله ورود کنیم.

وی با اشاره به اهمیت وفاق در جامعه ایثارگری تصریح کرد: تا زمانی که به وفاق در خصوص جایگاه جامعه ایثارگری نرسیم، مسیر طولانی و دشواری پیش‌رو خواهیم داشت.

درباره‌ی aliaziz98

حتما ببینید

لزوم مدیریت بازار برنج توسط دولت

به گزارش ساری فردا و به نقل از خبرگزاری تسنیم از ساری، رضا حاجی‌پور سخنگوی کمیسیون کشاورزی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *