به گزارش ساری فردا و به قل از ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، مهدی باقری روز جمعه با اشاره به ادامه فصل کشت و کار در اراضی شالیزاری استان، اظهار کرد: باتوجه به شرایط هواشناسی موضوع مهم توجه کشاورزان به توصیهها و هشدارها جهت جلوگیری از بروز خسارت است.
وی افزود: کشاورزان در بحث انتقال نشا از خزانه به زمین شالیزاری عجله نکنند چراکه شتاب در انتقال نشا از خزانه به زمین موجب خسارت به خزانه میشود.
باقری تصریح کرد: توجه به شرایط آب و هوایی و دمایی در بحث خزانهگیری و انتقال برنج به زمین موضوع مهمی است و باید توصیههای کارشناسان در این بخش مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: امیدواریم باتوجه به توصیهها و هشدارها و درنظر گرفتن تغییرات شاهد رونق کشت برنج در استان باشیم.

بر اساس آمار جهاد کشاورزی مازندران سال زراعی گذشته ۲۱۵هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت برنج رفته بود و یک میلیون و ۵۳ هزار و ۸۴۴ تن برنج سفید در استان تولید شده است.
کشت برنج در مازندران به طور معمول با شخم و شیار، خزانه گیری و آب تخت کردن شالیزار از ماه اسفند آغاز می شود و به طور معمول دراواخر ماه فروردین به مرحله نشاء می رسد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.