خانه / اخبار ساری / سهم صفر دولتی ها در تولید برق مازندران؛ ایجاد نیروگاه های خاص صنایع

سهم صفر دولتی ها در تولید برق مازندران؛ ایجاد نیروگاه های خاص صنایع

به گزارش ساری فردا و به نقل از خبرگزاری مهر، هوا رفته رفته گرم می‌شود و تأمین برق برای بخش خانگی و صنایع در مازندران و کشور به یکی از چالش‌های روز تبدیل می‌شود. فرسوده بودن شبکه‌های توزیع از یک سو، خسارت وارده ناشی از حوادث طبیعی و سرقت به شبکه‌ها از سوی دیگر و فعالیت چراغ خاموش رمز ارزها وضعیت منابع انرژی را در مازندران شکننده کرده است.

همچنین با توجه به اینکه طبق قانون ادارات دولتی ملزم شدند بخشی از انرژی روزانه را از طریق پنل‌های خورشیدی تأمین کنند اما تعداد انگشت شماری از این ادارات تاکنون نسبت به اجرای این مصوبه قانونی اقدام کردند.

وجود سه هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ که حدود ۱۰ درصد از انرژی برق را مصرف می‌کنند و شمار زیادی چاه‌های کشاورزی مجاز و غیرمجاز از چالش‌های صنعت برق در تأمین انرژی به شمار می‌رود.

یک مگاوات از برق ادارات توسط پنل‌های خورشیدی تولید می‌شود

ایجاد و راه اندازی پنل‌های خورشیدی در صنایع از چندی پیش در مازندران کلید خورد تا بخشی از ناترازی انرژی در استان تأمین شود. سید کاظم حسینی کارنامی مدیر عامل شرکت توزیع برق مازندران با اشاره به راه اندازی نیروگاه برق ۳ مگاواتی در جویبار گفت: تاکنون یک مگاوات برق از طریق نصب پنل‌های خورشیدی در ادارات، بانک‌ها و نهادهای دولتی مازندران تولید شده است.

سهم صفر دولتی ها در تولید برق مازندران؛ ایجاد نیروگاه های خاص صنایع

وی افزود: طرح نصب پنل خورشیدی بر روی سقف واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرک‌های صنعتی اعلام و به‌صورت تجمعی نیز پیشنهاد شده است تا واحدها به تأمین برق مورد نیاز خود بپردازند.

کارنامی همچنین تأکید کرد این نیروگاه ۳ مگاواتی با نصب پنل خورشیدی از سوی وزارت نیرو و در زمین مشخص‌شده در منطقه جویبار اجرا خواهد شد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران از کشف پنج هزار و ۶۳۲ دستگاه ماینر غیرمجاز از ابتدا تاکنون در استان خبر داد و با بیان اینکه رمز ارز نوعی سرقت انرژی به شمار می‌رود، گفت: هر دستگاه ماینر به اندازه یک یا دو کولر گازی برق مصرف می‌کند.

وی متوسط مصرف ماهانه برق هر دستگاه ماینر را دو هزار و ۶۵۰ کیلووات بیان کرد و افزود: ماهانه معادل برق ۱۰ واحد مسکونی در ماینرها برق مصرف می‌شود.

حسینی ادامه داد: برای تولید هر بیت کوین معادل برق ۴۴۰ واحد مسکونی برق مصرف می‌شود، از مردم خواست تا موارد مشکوک و مصرف برق برای تولید رمز ارز را اطلاع رسانی کنند.

از ابتدا تاکنون پنج هزار و ۶۳۲ دستگاه ماینر غیرمجاز در استان کشف شد که ۳۳۲ مورد مربوط به پارسال بوده است

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران ادامه داد: از ابتدا تاکنون پنج هزار و ۶۳۲ دستگاه ماینر غیرمجاز در استان کشف شد که ۳۳۲ مورد مربوط به پارسال بوده است

شهرستان جویبار از جمله شهرهای پیش رو برای ساخت پنل‌های خورشیدی است و با همکاری بخش خصوصی و دولتی قرار است اولین نیروگاه خورشیدی در این شهر ساحلی رقم خورد.

محمد مدانلو، فرماندار جویبار گفت: در راستای توجه به اهمیت استفاده از ظرفیت‌های موجود مازندران و بهره گیری از انرژی خورشیدی، جویبار به عنوان یکی از شهرستان‌های ساحلی استان در این مسیر گام برداشته است.

وی افزود: بر اساس دستور استاندار مازندران، احداث نیروگاه‌های خورشیدی سریع‌الاحداث در دستور کار فرمانداران قرار گرفته و اولین پروژه از این نوع، با پیگیری و هماهنگی شرکت توزیع برق استان در جویبار آغاز شد.

مدانلو همچنین خاطرنشان کرد: اعتبار مورد نیاز برای ساخت این نیروگاه خورشیدی، توسط سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ایران (ساتبا) تأمین شده است.

به گفته فرماندار جویبار، این نیروگاه با هزینه ۹۰۰ میلیارد ریالی و در زمینی به مساحت ۵ هکتار احداث می‌شود و می‌تواند به تقویت زیرساخت‌های انرژی منطقه و رفع مشکلات برق شهرستان جویبار کمک کند.

علاوه بر ادارات تأمین برق واحدهای تولیدی و صنعتی در مازندران در فصل‌های مختلف به یک دغدغه تبدیل شده است و نیروگاه‌های موجود استان توان پاسخگویی به نیازها را ندارند.

سهم صفر دولتی ها در تولید برق مازندران؛ ایجاد نیروگاه های خاص صنایع

۴۲ شهرک و ناحیه صنعتی در مازندران وجود دارد که تأمین انرژی آن نیز همواره تنش زاد بوده است و برای تأمین پایدار انرژی در شهرک‌های صنعتی، ایجاد نیروگاهی اختصاصی جزو برنامه است.

ایجاد نیروگاه اختصاصی صنعتی در مازندران

عبدالرضا دادبود معاون استاندار مازندران با اشاره به بحث ناترازی انرژی شرکت شهرک‌های صنعتی استان اظهار کرد: تأمین انرژی برق شهرک‌های مهم استان با ایجاد نیروگاه اختصاصی و با مشارکت خود صنایع انجام می‌شود.

وی افزود: مقدمات کار انجام شده و الزاماتی در رابطه با تأمین بخشی از منابع مالی و تأمین اراضی مورد نیاز جهت پیگیری در دستور کار قرار گرفت.

دادبود با اشاره به اینکه ۱۶۰ مگاوات برق به مجموعه صنایع استان تزریق می‌شود، گفت: ان شاءالله در پیک مصرف برق در تابستان با مشکل قطعی برق مواجه نباشیم.

وی در خصوص تأمین انرژی برق سایر صنایع بزرگ عنوان کرد: مقرر شد اداره کل صمت استان پیگیری و اقدامات لازم جهت تأمین انرژی برق از طریق احداث نیروگاه کوچک یا انرژی‌های خورشیدی را به عمل آورد.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری با بیان اینکه برنامه زمانبندی مدیریت مصرف انرژی در تابستان برای بخش‌های اصناف، صنایع و ادارات در قالب کمیته‌ای بررسی می‌شود، اظهار کرد: مقرر شد در پیک مصرف با همکاری مردم به گونه‌ای خاموشی‌ها رقم بخورد که حداکثر استفاده از توان انرژی برای مصارف خانگی و کمک به بخش صنعت انجام شود.

حدود سه میلیون مشترک برق در مازندران تحت پوشش شرکت‌های برق مرکز و غرب استان است و مصرف برق استان در روزهای پیک از سه هزار مگاوات فراتر می‌رود و تأمین این انرژی نیازمند ایجاد پنل‌های خورشیدی و ورود بخش دولتی و خصوصی به میدان است.

درباره‌ی aliaziz98

حتما ببینید

تعدیل تعرفه آب‌ کشاورزی مازندران

به گزارش ساری فردا و به نقل از خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» در پی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *