خانه / اخبار ساری / نشست تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در ساری برگزار می‌شود
آی های زیر زمینی

نشست تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در ساری برگزار می‌شود

به گزارش ساری فردا و به نقل از پایگاه خبری علم و فناوری : مازندران، یکی از مشکلات مازندران کمبود منابع آبی است.

اگرچه برخی‌ها در کشور این نظریه را رد می‌کنند اما این موضوع به دلائل متعدد کارشناسی غیر قابل انکار است و در حال حاضر در بسیاری از نقاط استان با چالش تامین آب آشامیدنی حتی مواجه هستند.

دلائل متعددی در ارتباط با چالش کم آبی در استان مازندران مطرح شده و این چالش به حدی بغرنج است که مدیرکل محیط زیست مازندران در نشست‌های اخیر در کارگروه هوای آلوده استان مازندران از احتمال کویری شدن برخی از نقاط استان مازندران خبر داده است.

هرازگاهی دانشگاه‌ها و مراکز علمی تلاش دارند که چالش‌های مشکلات آبی را در قالب سیمنار و همایش‌ها مطرح کنند اما  تا ارائه این چالش‌ها منجر به تصمیم سازی و تصمیم گیری و کمک‌های متولیان امر نشود اثربخشی لازم را ندارد.

نشست تخصصی با عنوان تعاد بخشی منابع آب زیرزمینی همراه با چالش و راهکارها قرار است در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شود.

محمد میرناصری و عبدالله درزی اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری دبیران این نشست بوده و قرار است که محمد درویش عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در این نشست سخنرانی کند.

در همین ارتباط عبدالله درزی دبیر این نشست در گفت و گو با خبرنگار علم و فناوری مازندران، اظهار کرد:این نشست با حضور کارشناسان و متخصصان حوزه آب و محیط زیست برگزار خواهد شد و به بررسی چالش‌های موجود در مدیریت منابع آب زیرزمینی و ارائه راهکارهای عملی برای بهبود وضعیت خواهد پرداخت.

وی ادامه داد: کارشناسان به بررسی وضعیت منابع آب زیرزمینی در استان‌های مختلف کشور خواهند پرداخت. یکی از استان‌هایی که به طور ویژه مورد بررسی قرار خواهد گرفت، استان مازندران است،مازندران به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود و وجود منابع آب فراوان، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اما در سال‌های اخیر، این استان با چالش‌های جدی در زمینه مدیریت منابع آب زیرزمینی مواجه شده است.

درزی اضافه کرد:از چالش‌های اصلی در مازندران، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی به دلیل برداشت بی‌رویه و عدم مدیریت صحیح منابع است. این مسئله باعث کاهش کیفیت آب و افزایش خطرات زیست‌محیطی شده است. در نشست علمی، کارشناسان به بررسی علل این مشکلات و ارائه راهکارهای عملی برای بهبود وضعیت خواهند پرداخت.

وی با اعلام اینکه یکی از راهکارهای مطرح شده در این نشست، استفاده از فناوری‌های نوین برای مدیریت منابع آب زیرزمینی خواهد بود،افزود: به عنوان مثال، استفاده از سیستم‌های هوشمند برای پایش و مدیریت منابع آب می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند. همچنین، آموزش و آگاهی‌بخشی به کشاورزان و بهره‌برداران منابع آب نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

دبیر این نشست خاطر نشان کرد:این نشست، همچنین به اهمیت همکاری بین دستگاه‌های مختلف دولتی و خصوصی برای مدیریت منابع آب زیرزمینی تأکید خواهد شد. همکاری بین دستگاه‌های مختلف می‌تواند به بهبود وضعیت منابع آب زیرزمینی و کاهش مشکلات زیست‌محیطی کمک کند.

در پایان نشست، کارشناسان به بررسی وضعیت منابع آب زیرزمینی در استان‌های دیگر کشور خواهند پرداخت و راهکارهای عملی برای بهبود وضعیت ارائه خواهند داد. این نشست علمی – تخصصی با هدف افزایش آگاهی و ارائه راهکارهای عملی برای مدیریت منابع آب زیرزمینی برگزار می‌شود و نتایج آن می‌تواند به بهبود وضعیت منابع آب در کشور کمک کند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه کشاورزی مازندران یادآور شد:مازندران  به عنوان یکی از استان‌های مهم کشور در زمینه منابع آب زیرزمینی، نیازمند توجه ویژه‌ای است. با اجرای راهکارهای مطرح شده در این نشست، می‌توان به بهبود وضعیت منابع آب زیرزمینی در این استان و کاهش مشکلات زیست‌محیطی کمک کرد.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری مازندران، دانشگاه کشاورزی پیش از این نشست‌های متعددی را تحت عنوان مدیریت منابع آبی طی سال‌های اخیر نیز برگزار کرده است، لزوم همراهی دستگاه‌های اجرایی و عملی کردن نظرات محققان و پژوهشگران پای لنگ این نشست‌ها است که با وجود حضور مسئولان در نشست‌ها اما اقدام عملی خاصی برای این موضوع انجام نمی‌شود.

این نشست ۱۸ اسفند ماه در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار می‌شود.

درباره‌ی aliaziz98

حتما ببینید

عشق، خدمت و شهادت؛ یادبود یک قهرمان

 به گزارش ساری فردا و به نقل از پایگاه خبری تحلیلی بلاغ؛ پدر بودن برای حاج باقر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *