×
×

با رأی شورای ثبت میراث‌فرهنگی کشور انجام شد
ثبت ۶ اثر میراث ناملموس مازندران در فهرست آثار ملی

  • کد نوشته: 18643
  • 19 بهمن 1404
  • معاون میراث‌فرهنگی مازندران از ثبت ۶ اثر ناملموس این استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و گفت: این آثار با هدف حفظ هویت فرهنگی، احیای آیین‌ها و انتقال میراث ناملموس به نسل‌های آینده به ثبت رسیده‌اند.
    ثبت ۶ اثر میراث ناملموس مازندران در فهرست آثار ملی
  • به گزارش پایگاه خبری ساری فردا رضا دانش‌زاده روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به ثبت ۶ اثر ناملموس میراث‌فرهنگی مازندران با رأی شورای ثبت میراث‌فرهنگی کشور اظهار کرد: مهارت سنتی «گِل‌کار»، افسانه بومی «مینا و پلنگ»، نان محلی «راه‌نون»، رقص آیینی «چوب»، رقص محلی «دُرم» و نان سنتی «قَتِلمه» که هر یک بازتاب‌دهنده بخشی از هویت فرهنگی، آیین‌ها و شیوه زیست مردم مازندران است، در فهرست آثار ملی ثبت شد.

    وی افزود: ثبت این آثار با هدف حفظ، احیا و انتقال میراث ناملموس به نسل‌های آینده انجام شده و نقش مهمی در پاسداشت تنوع فرهنگی، تقویت هویت محلی و معرفی ظرفیت‌های فرهنگی استان دارد.

    معاون میراث‌فرهنگی مازندران ثبت آثار تاریخی و فرهنگی در فهرست آثار ملی را گامی مؤثر در حمایت از حاملان میراث ناملموس، توسعه گردشگری فرهنگی و مستندسازی دانش بومی دانست و تصریح کرد: مازندران به دلیل تنوع آیین‌ها، خوراک‌ها، افسانه‌ها و هنرهای نمایشی، از استان‌های پیشرو کشور در حوزه ثبت میراث ناملموس محسوب می‌شود.

    دانش‌زاده با اشاره به نبود ردیف اعتبار ملی برای برخی آثار خاطرنشان کرد: این موضوع به معنای رها شدن آثار و بناهای تاریخی نیست و یگان حفاظت میراث‌فرهنگی مازندران به‌صورت مستمر از این مکان‌ها بازدید و پایش انجام می‌دهد.

    وی تأکید کرد: ثبت آثار موجب حفاظت قانونی در برابر تخریب و تغییرات ناهماهنگ شده و در حفظ هویت ملی، انتقال فرهنگ به نسل‌های آینده و جذب گردشگر نقش بسزایی دارد.

    به گفته این مقام مسئول، استان مازندران در حال حاضر دارای ۶۱ هتل، ۸۷ هتل‌آپارتمان، ۴۹ متل، ۱۴ مهمان‌پذیر، ۱۶۸ واحد بوم‌گردی، ۲ هزار و ۱۲ خانه‌مسافر ساماندهی‌شده، ۶ مجتمع تفریحی و گردشگری، ۱۲۳ تأسیسات ساحلی، ۱۰ کمپینگ و هفت اقامتگاه دولتی دارای پروانه فعالیت است.

    مازندران با برخورداری از ۳۴۰ کیلومتر نوار ساحلی، بیش از ۵۰۰ کیلومتر خط کوهستانی و یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار جنگل و مرتع، از مناطق منحصربه‌فرد کشور در جذب گردشگر به شمار می‌رود.

    تاکنون ۲ هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی در استان شناسایی شده که از این تعداد، ۷۵۰ اثر تاریخی، ۴۰ اثر معنوی و ۲۰ اثر طبیعی به ثبت ملی رسیده است. همچنین هشت موزه، یک موزه مشارکتی و یک سایت‌موزه در مازندران فعال است.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید